Smakerna och färgerna på den här grytan är helt oslagbara. Här möts curry, saftigt bacon och fräsch broccoli som höjer kycklingen till en helt annan nivå. Grytan är väldigt matig. Om ni använder färsk broccoli behöver den förvällas några minuter.
Ingredienser:
2 strimlade kycklingfiléer (2 stora eller 3 små)
1 pkt bacon (140 g)
1 hackad gul lök
1 strimlad röd paprika
ca 300 g broccolibuketter (djupfrysta)
1/2 msk curry
2,5- 3 dl grädde
salt, svartpeppar
Tina upp kycklingfiléerna och broccolin. Klipp baconet i bitar (det går att använda färdigtärnat också om man vill). Bryn bacon tillsammans med kycklingen. Tillsätt lök, broccoli och paprika och fräs tills löken blir genomskinlig. Strö över curry. Häll i grädden och låt alltsammans puttra ihop några minuter. Smaka av med salt och peppar.
Tillbehör: kokt basmati- eller jasminris
Recept av Agneta Häggblom Wiklund och Petri Wiklund, som bloggar om mat på adressen http://bloggen.fi/livsnjutarnasgourmetkok